Äppelviksskolans Dagsverke 2015

Äppelviksskonas dagsverke är en insamling till förmån för skol- och utbildningsprojekt för barn i andra länder. Elever arbetar en dag, det vill säga gör ett dagsverke, och pengarna som de tjänar går till organisationen eller projektet som skolans elevråd har beslutat att stödja. Under insamlingsdagen kan man arbeta hemma, arbeta på ett företag, driva egna projekt, göra uppträdanden på stan eller skramla bössa.

Äppelviksskolans elevråd, med stöd av skolledningen, har tagit på sig ansvaret att anordna en dagsverkesdag med syfte att stödja två barnhem i Awassa, Etiopien. Det ena hemmet som vi stödjer sedan några år tillbaka heter Barnhemmet och där är barnen mellan 11-18 år. Det andra hemmet heter Tikuret och tar hand om barn mellan 0-10 år. Elevrådet har kommit fram till att 250 kr är en rimlig summa för var och en att arbeta ihop under en dag. Givetvis är både större och mindre summor lika välkomna! Dagsverksdagen är onsdagen den 20 maj 2015.