De vann lilla journalistpriset!

Under pompa och ståt utsågs för femte året i rad Lilla journalistpriset.
Vinnare blev Milo - en skoltidning gjord av elever från Äppelviksskolan i Bromma. Vinnare blev Milo - en skoltidning gjord av elever från Äppelviksskolan i Bromma.

I går stod det klart vilka skoltidningar som är bäst i Sverige. Tävlingen Lilla journalistpriset arrangeras av Expressen och Dagens Nyheters mediecenter "Bakom Rubrikerna". När tävlingen startade 2001 var ett trettiotal skolor med och tävlade. - I år har vi fått över hundra skoltidningar skickade till oss. Vi har tagit ut tre finalister med hjälp av medarbetare på DN och Expressen, säger Petronella Säfström, som arrangerar tävlingen.
Fick 10 000 kronor
Vinnare i högstadieklassen blev Äppelviksskolans Milo. - Redaktionen består bara av elever, det är vi som bestämmer. Många av oss vill bli journalister, så vi har jobbat hårt med tidningen, säger David Roos, 16. Förutom diplom och blommor fick klassen 10 000 kronor. Expressens redaktions-chef Anna-Clara Welander delade ut priset. - Jag blev så glad när jag läste Milo, den påminner lite om Expressen, säger hon. Förutom de två kategorierna bästa högstadie- och gymnasietidning, utdelades tre specialpriser. Tanken med tävlingen är att öka intresset för det journalistiska hantverket och glädjen att göra en tidning.