Tala med ditt barn om vad de upplever på internet!

Äppelviksskolan deltar i kampanjen No Hate Speech Movement – en kampanj mot näthat som syftar till att informera vuxna och ungdomar om näthat och de lagar som berör deras internetanvändning. Se film

Material, information, filmer och poddar finns på hemsidan nohate.se
Skolan rekommenderar att vårdnadshavarna går in, läser, tittar och lyssnar om ungdomars internetanvändning.
På sidan finns även filmer som tar upp näthat – Framförallt rekommenderar vi de fyra sista filmerna som är gjorda av Unga Berättare på Kulturskolan i Stockholm: Titta gärna på dessa tillsammans med ditt/dina barn. Se filmer
Här på Äppelviksskolan har vi till en början satt upp affischer med information kring kampanjen och dess frågor:

I trygghetsteamet börjar man arbeta med kamratstödjarna men tanken är också att de olika ämnena i kampanjens poddar ska diskuteras i klassrummen. Det finns även diskussionsmaterial att använda till dessa.
Eleverna i åk 9 har fått se teatern ”Vårt förakt för svaghet” tillsammans med sina historielärare:

Eleverna i åk 7 kommer i nästa vecka att få se ”<3 mig – ung utan pung goes online

Anna-Pia Ewerlöf, bitr. rektor
tillsammans med Trygghetsteamet på Äppelviksskolan