Äppelviksskolans Dagsverke 2018

Information om Äppelviksskolans dagsverke med insamling till två barnhem och ett projekt i Awassa, Etiopien 

Äppelviksskolans elevråd, med stöd av skolledningen, har tagit på sig ansvaret att anordna en dagsverkesdag med syfte att stödja två barnhem i Awassa och ett nystartat projekt School feeding program. Vårt samarbete började 2013 på initiativ av Mauricio Contreras som varit drivande i Intresseföreningen för barnhemmet i Awassa och som varit och hälsat på en gång per år sedan projektets start. Barnhemmet byggdes 2006 och 13 gatubarn i ålder 4-10 år flyttade in.

Målsättningen är att barnen ska få bo på hemmet under hela sin skolgång, fram till de gått ut sitt tolfte skolår.  Det andra hemmet heter Grand vision for Community Support and Development Association som tar hand om barn mellan 4 och 16  år. Hemmet har tidigare varit verksamt under namnet TIKURET. Grand vision startade i januari 2018 ett projekt som erbjuder ett tjugotal föräldralösa skolbarn två måltider om dagen. 

Elevrådet har kommit fram till att 250 kr är en rimlig summa för var och en att arbeta ihop under en dag. Givetvis är både större och mindre summor lika välkomna! Dagsverksdagen är måndagen den 14 maj 2018. 

Våra besök till Etiopien

Under påsk har fyra elever och två lärare varit i Awassa och hälsat på båda barnhemmen samt besökt Betelhem School där vårt projekt School feeding program bedrivs. Mer om detta besök kommer ni att kunna läsa om i skoltidningen MILOs senaste upplaga MILO - AWASSA  

Dagsverke

För att vi ska kunna genomföra en lyckad dagsverksdag ber vi Er föräldrar om hjälp med att stötta våra elever med lämpliga arbetsuppgifter. Kanske finns det något som behöver göras hemma eller på jobbet? Grannen kanske behöver hjälp med att kratta gräsmattan eller tvätta bilen. Elevrådet kommer att organisera och arbeta med insamlingen. Eleverna är mycket engagerade driftiga och tar insamlingarna på stort allvar.   

De intjänade pengarna och dagsverkskvittot lämnas in till skolan på dagsverksdagen  

I år kommer skolans dagsverske att genomföras måndagen den 14 maj och insamlingen tas emot samma dag mellan klockan 14:00 och 16:00. 

Mauricio och elevrådsrepresentanter kommer att sitta i pelarhallen för att ta emot pengar och dagsverkskvitton underskrivna av arbetsgivarna.  

Dela: